Dagens ridpass

Tack och lov märkte jag inte av några som helst brunst besvär, utan hon kändes helt som hon brukar. Hon var väldigt pigg idag, så det var ganska mycket kraft som dundrade på bakifrån och det blir väldigt svårt på henne att fånga upp eftersom man knappt har någonting i handen. Det blir mest en ihop tryckt hals och det är inget vidare.. Nåja, hon var fin för övrigt. Igår tog vi igenom lite vara-kvar-på-tygeln-i-galoppfattningen, och det hade gått in idag då hon gjorde nästan alla galoppfattningar i en någorlunda form. Men det tyckte hon givetvis var väldigt jobbigt och säkert lite frustrerande att hon inte fick göra som hon vill, så då svarade hon med att göra väldigt explosiva fattningar. Får se hur det går med fattningarna på fredag! 

Hon var väldigt fin i stort sett genom hela programmet, hela travprogrammet gjorde hon super men blev något spänd i galoppen. Men jag är väldigt nöjd med henne för dagen!

Nöjd häst efter ridpasset? Jovars!


Mitt fina pannband, från Sharpman.


Inför helgen

Nu börjar det dra ihop sig - fälttävlan i Mantorp, igen! På fredag eftermiddag rider vi dressyren och hoppningen och på lördag eftermiddag går terrängen av stapeln. Stallet kommer nu i dagarna gå från sitt vanliga lugn till lite mer liv och rörelse, då tävlingsförberedelserna drar igång. Allt läder ska putsas, schabrak, skydd och täcken ska tvättas. Allt som ska med packas ner i stora kassar, nu är det i och för sig inte hela världen om man glömmer något då tävlingsplatsen är så nära, men det blir ju helt klart ett onödigt stressmoment om något skulle vara glömt. Även hästarna trimmas, jag och Stina har tänkt att rida lite dressyr idag samt rida igenom dressyrprogrammet, medan Hanna åker på hoppträning för sin tränare Tord Westergren idag.
 
De stora tävlingsförberedelserna drar igång imorgon, då kommer all utrustning rengöras och packas, även hästarna kommer att schamponeras och friseras, sen tror jag att det blir ytterligare en schamponering mitt på dagen på fredag. Hästarna måste ju vara rena! Att göra en häst fin inför en tävling är något av det roligaste som finns tycker jag! Jag har ju ett förflutet som lärling i ett travstall hos en proffstränare, där hade jag ett stort ansvar för hästarnas utseende inför tävling. Jag var faktiskt den som införde flätad pannlugg och inflätade band i manen i det stallet, det var så snyggt eftersom stallets färger var mörkblå, guld och vit, så jag använde mig av två band - ett i mörkblått och ett i guld, supersnyggt!
 
Vixie Brick, här 3 år.
 
Nåja, gled ifrån det jag egentligen skulle skriva om - tävlingen, eller rättare sagt inför tävlingen.
 
Som sagt så trimmar jag Busy lite på ridbanan idag, värmer henne och ser hur hon känns, rider igenom programmet en gång om hon gör det bra, sedan avslutar jag henne. Det viktiga är att hon är lugn och avspänd, något som är ganska svårt för henne då hon är så otroligt känslig. Dock upptäckte jag till min fasa imorse när jag släppte ut hästarna att Busy har börjat brunsta igen, visserligen brukar det inte märkas så mycket på henne mer än att hon kan bli lite tjurig på skänkeln, men inga riktiga sto-fasoner. Hoppas att vi kan ta oss igenom dressyren smärtfritt!
Imorgon är det vila som gäller, bara schamponering och allmän ompyssling står på schemat för min prinsessa.
 
 

Bilder från Boxholm

Så kommer då lite bilder och även en liten filmsnutt från Boxholms terrängbana. Ni får ha överseende med bildkvalitén, de är tagna med mobilen - men bättre än inget i alla fall!