Säkerheten är A och O

Ridsporten arbetar hela tiden för att bli säkrare och säkrare, det sker i alla grenar men framförallt i fälttävlan, som är min huvudgren. Det sker olyckor på nästan varje tävling i terrängmomentet, i likväl små som stora klasser, mer eller mindre allvarliga. 

Men för några år sedan kom en revolutionerande nyhet ut på marknaden just vad det gäller säkerhet. Nämligen den uppblåsbara säkerhetsvästen, som i stort sett funkar som en airbag. Nu rider var och varannan ryttare, oavsett nivå, med den här västen vilket jag tycker är super. Det ultimata vore om det i framtiden infördes en regel med tvång på en sådan i terrängmomentet. 
Jag har själv, enda sedan de kom ut, velat ha en sådan. Men eftersom den kostar en slant så har det aldrig funnits utrymme för att köpa en sådan i min ekonomi, trots att man bör se den som en billig livförsäkring.

Men, nu har jag fått den fantastiska möjligheten att få bära en sådan, tack vare min fina vänner och tillika sponsorer Carl & Maria Hoffstedt! Jag är oerhört tacksam för det! 

Det här var alltså den "present" jag fick av Carl och Maria efter vinsten i Åkerbo. Premiärturen med den kommer ske i juli/augusti!

/Johanna

Hawgold

Hej!
När jag såg att Johanna gjort ett inlägg om sommarvilan tänkte jag uppdatera er lite om vad Hawgold, "Tian" sysslar med.
 
Som ni redan vet är han hemma hos mina föräldrar för att gå på bete, och vi släppte dem i söndags.
Tanken var att han skulle gå på bete med min mammas gamla sto men det blev inte som vi tänkt..
 
Tian även kallad lillwille har fått ett nytt smeknamn som Nina Lilja kom på efter jag berättat om alla hans hyss.
Han kallas nu mera illwille, han har nämligen försökt betäcka mammas sto flera gånger och bitit henne blodig.. Sen när vi försökt dela på dem och sätta dem i olika hagar har illville hoppat över mer en 1 gång in till stona, trots ström och höga staket.
 
I hagen är Tian väldigt busig, springer mycket och vill leka hela tiden men ingen av de gamla stona är särskilt intresserade av honom så jag tänkte direkt när mamma sa att han hoppat på hennes sto, att han behöver en lekkamrat i sommar.
 
Därför har Lingho lr Benny som han kallas flyttat hem till oss över sommaren. Lingho f.2011 e. Lingh och ägare är Sissi Lilja. Jag hjälpte nämligen Nina Lilja att visa 9 hästar på 3årstest för två veckor sen och där ibland deras egen Benny, (han fick gångartsdiplom med 9:a för trav och blev klass 1 som hopptalang.)
Iaf jag passade på att fråga Nina om han kunde gå med Tian i sommar och det kunde han så klart.
 
Så i söndags släppte vi Tian och Benny på bete och i början var Tian väldigt arg på Benny och jagade honom men när Benny sa ifrån blev de snabbt vänner.
 
Nu har de jättekul i hagen och hittar på hyss, kolla in filmen:)
// Stina
 
 
 
 
 
 

Sommarvila

Nu under sommaren kommer det troligtvis inte bli så mycket uppdatering här på bloggen, mest för att våra 4-åringar ska ha en lång sommarvila och bara gå på bete, vilket gör att det kommer inte bli några träningsinlägg under den perioden. Men vi ska försöka kompensera det med lite annat smått och gott istället!
Dock har inte sommarvilan dragit igång helt ännu, Busy vilar redan, hon skrittades bara ordentligt i söndags efter tävlingen men efter det har hon fått vila. Fia däremot ska åka på hopptävling i Rappestad på nationaldagen och tar förhoppningsvis med sig två rosetter hem därifrån då! Efter hennes hopptävling ska de två sedan ut på bete som ligger några hundra meter ifrån gården, där ska de få gå fram till och med mitten av juli.
När vi släpper dem på betet så följer givetvis kameran med, så det kommmer komma upp härliga bilder på två lyckliga hästar här sen!
 
En härlig bild från betessläppet 2011, Busy var bara 1 år gammal här! Fjordningen Narnia och Busy var bästa vänner, de andra två från vänster är mina två fullblodskillar Disco och Success som jag hade då.