S O M M A R L O V

Varning för bildbomb!
 
Två kompisar i hagen!
Sen försvann Fia ner i dammen!
Pappa kom med vatten.
Och Stina hällde i.

Vi hälsade även på Plutten som är ett flasklamm. Han vet knappt om att han är ett får och är dessutom rädd för de andra fåren, så därför bor han i trädgården. Hans favoritsysslor är att hoppa runt och stångs med pappa!
Full färd med att stångas!
Ganska söt är han i alla fall!
Det var allt för den här gången, nu har våra hästar sommarlov fram till mitten av Juli.
/Johanna

Nationaldagstävlingar..

 ..Och då menar jag inte Strömsholmstävlingarna eller Grevlunda Grand Prix som pågår över nationaldagarna. Utan Rappestads Lokala "Grand Prix", där Fia och jag var i fredags på självaste nationaldagen och hoppade 80 och 90cm avd. B.
 
Kort och gott, Fia var grym och det kändes som vi var samspelta med varandra. Skötte sig exemplariskt hela tävlingen igenom, även när piloten inte alltid är med på noterna. I hoppningen är hon verkligen grym och vet exakt vad hon ska göra, de känns så väldigt enkelt och okomplicerat och är såklart väldigt roligt.
Roligt att avsluta på topp innan vilan. Vi ska släppa dem på bete idag så foton från det kommer. 
 
 Så här bra gick det: Felfritt i båda klasserna och Fia har fått sina första rosetter!
 
Fantastiska häst<3 Det har hänt så mycket under det här halvåret och vi har kommit så lång tillsammans. Jag ser fram emot de framtida tävlingsåren tillsammans:) 
 

Johannas kompis var på plats och tog väldigt fina foton på oss, det tackar vi så hjärtligt för.
 
Foto: Sara H Bergman
 
 
 Film: Johanna Öst
 
 
 
f

Fina Fia

Hej! 
Igår var jag och hoppade lite för Nina inför tävlingen på fredag. Jag ska rida 80 o 90cm i Rappestad mest för att hon ska få lite rutin, miljöträning och få åka på en utflykt helt själv.

Fia var helt grym på träningen och det kändes väldigt enkelt med många fina språng.

Vi började med att jogga fram lite enskilt och jag tänkte mest på att hon skulle slappna av, lyssna på mig, de gjorde jag mycket tempoväxlingar och bytte varv ofta.
Sen galopperade vi på spåret och gjorde volter på kortsidorna då vi kortade galoppen, sen ökade vi på långsidorna. 

Vi hoppade fram på ett kryss i båda varven, sen hoppade vi en linje på långsidan, kryss, oxer, kryss och det var kanske 17,5 m mellan hindren. Vi började lågt och red på ett extra galoppsprång alltså 5 språng. Fia gjorde den här övningen väldigt bra, hon är väldigt välbalanserad i sin galopp så hon är väldigt lätt att korta. Hon var väldigt lydig, var eftergiven och hoppade mjukt.
Den linjen red vi några gånger i båda varven.
Sen hoppade vi två enkel hinder på en åttvolt några gånger, första gången förstod hon inte riktigt att vi skulle hoppa så vi hamnade jättenära men kravlade sig över, så när vi kom till andra hindret kom vi stort och hon hoppade som tusan:)

Vi avslutade med en bana på ca 90cm där vi först red linjen fast nu med 4 språng mellan som de ska vara sen snett igenom på en oxer, snett igenom på en trippel 5språng på båge till ett räcke och avslutade med en kombination på lång sidan med två språng i mellan. 

Hon kändes fin hela banan igenom och gjorde väldigt fina språng, jag kom lite nära på en oxer så hon fick ta i lite extra. Vi tog om den och trippeln en gång till så vi skulle komma lite längre ifrån, vilket vi gjorde och det blev bättre.

Hon var helt grym helt enkelt och det känns som vi börjar bli väldigt samspelta. 

Håll tummarna för mig på fredag! 
/Stina

Jag åkte själv till träningen så tyvärr har jag inga bilder eller film.

Innan avfärd