Lördagsfeeling..

Tian är lite sliten efter gårdagens festligheter (dressyr på tygeln, snacka om "bakis"😝) eller så prövar han en ny look inför morgondagens HoppCR...


Vi ska testa våra vingar och hoppa två klasser 70cm och 80cm!!
Fia ska också få vara med, hon ska få en förhoppningsvis enkel runda i 80cm, men hon har ju inte varit ute sen i maj så det kan finnas många monster på banan. 
Rutinerade Busy gör dubbla 1m starter..
Håll tummarna!!

Det finns idioter till allt

Alltså vilka idioter det finns ibland. Jag och Stina var ute och red på Busy och Tian (5 & 4 år). Vi rider vår vanliga runda förbi Vallerstads kyrka och sedan förbi Vallerstads IF, vid fotbollsplanen finns det även en jaktstuga, där det lokala jaktlaget verkade ha träff idag. Inget mer med det, men när vi tagit oss förbi stugan och fotbollsplanen så ser vi hur det står en jägare i diket vid vägen och längre upp på vägen är en annan människa iklädd i reflexjacka med en hysteriskt skällande hund fastbunden i ett träd. Jägaren hälsar på oss och säger; jag vet inte vad han håller på med där uppe, piskar och grejer. Och mycket riktigt, mannen har en piska som han använder för att hetsa hunden och han får hela tiden till ljudliga snärtar som ekar långt. Han har även ett stort skydd på ena armen som hunden attackerar när han kommer närmre. 
Vi funderar först på om vi ska vända, men tänker att han slutar nog när vi rider förbi. När vi kommer upp till honom så har han precis tagit loss hunden (schäfer) från sin arm och trots att han tydligt ser oss då vi bara är två meter ifrån honom så börjar han hetsa hunden igen med piskan, varpå hunden hoppar och rycker i linan samtidigt som den skäller. Våra hästar blir så klart jätterädda, framförallt för piskljuden och håller på att hoppa in i hans bil som han har parkerat i vägkanten. 
Vi stannar då till och jag säger till honom; ursäkta! Kan du vara snäll att låta bli att piska när vi rider här? Han vänder sig om och svarar: äsch, rid ni förbi här bara! Och så fortsätter han. Jag säger: våra hästar blir rädda, så om du inte vill ha en häst i din bil så slutar du piska nu! Han tittar bara på mig medan han fortsätter piska. Jag blir så fruktansvärt arg och skriker på honom, men han fortsätter bara. Vi kommer till slut därifrån och det var en jäkla tur för honom att vi undvek hans bil. Usch, vilka idioter det finns! 

Ett gäng filmer

Hej på er!
 
Det har varit fullt upp den senaste tiden; jag har jobbat, pluggat, tränat dressyr, hopptränat och ridit några clearrounder. Här kommer lite filmer från lite av det!