Älskar paket

Igår kom det paket på posten till mig och vem älskar inte att få paket? Jag visste ju i och för sig vad som var i dem eftersom det var jag som hade köpt dem. Men man kan nog ändå säga att det var en för tidig födelsedagspresent till mig själv!
Lika mycket som jag tycker om att få paket hemskickade, så tycker jag även om att göra fynd och det är jag väl inte heller ensam om. Tidigare i veckan så gjorde jag två riktigt bra fynd. Facebook grupper för köp och sälj av olika saker kan vara en riktig guldgruva ibland och har man inget emot att köpa begagnade prylar så kan man verkligen hitta guldklimpar bland allt som läggs ut. Nåväl, det som jag främst ser som en för tidig födelsedagspresent till mig själv var ett par långa chaps från Parlanti. Jag provade ett par i Scandinavium för ett par år sen och jag blev kär direkt, tyvärr så provade jag dem i slutet av vår vistelse vilket betydde att pengarna hade gått åt till andra saker. Chapsen kostar nya ca 4500 kr och då fattades det mig en del utav den summan så jag fick snällt låta dem vara då. Jag har jättelänge velat ha ett par långa chaps, hade ett par fula i mocka när jag var betydligt yngre, men så himla skönt det var att ha dem på vintern när man red ut. 
Men nu hittade jag ett par på Facebook, rätt storlek, rätt färg och för rätt pris. De var knappt 1 år gamla och endast använda ca 3-4 gånger. 
Och de satt som ett smäck! Jättefina är dem och åter igen är jag störtkär, materiell lycka! 
Fynd nummer två var något som jag verkligen behöver och det var dressyrschabrak. Av någon anledning så har jag så himla få dressyrschabrak (går nog att räkna på en hand) och det är hopplöst för man får tvätta som en tok. Så två fina Anky schabrak fick jag hem, ett ljusgrått och ett brunt med matchande lindor till och det till priset av ETT nytt schabrak. 
Som sagt, älskar paket och älskar fynd :)

Veterinärbesök

Som jag skrev tidigare idag så har jag varit med Busy på Staby Gård för att träffa Axel Wallman som är veterinär på Mälarkliniken, Hölö. Anledningen till det var att dels så skulle Busy få en caslick utförd då hon suger luft. Men huvudsyftet med besöket var att få en sena ultraljudad. Hon har en minimal svullnad strax under knäet på vänsterframben, den har varit där länge, ungefär ett år eller så. Men hon är ju inte halt och hon har inga andra problem med det heller. Men Jill rådde mig att kolla upp det iaf och det har jag också tänkt, men det har inte blivit av tidigare. 
 
Axel började med att se hur hon rörde sig, sen böjde han henne på alla fyra. Han böjde inte varje led för sig utan han böjde hela benet i ett tag, mer som en generell böjning. Inget konstigt där i alla fall. Hon fick sen lugnande för att kunna sys och medan det verkade så ultraljudade han hennes ben. Senan och gaffelbandet såg jättebra ut, det som orsakade den här lilla svullnaden är något som kallas för fascia. Det är en hinna som håller allt på plats så att säga, ungefär som en benhinna. Den här hinnan var förtjockad av antingen ett slag eller överansträngning för länge sen. Att den är tjockare än normalt är inget man gör något åt och det är heller ingenting som påverkar något. Så det var ju skönt att höra! 
 
När allt var klart så promenerade jag med Busy i ca 20 min ute i friska luften så hon skulle piggna till lite innan jag lastade henne. Jag åkte in mot Linköping och åt en sen lunch. När jag hade ätit färdigt så var klockan 15.20 så jag bestämde mig för att åka bort till Valla och började leta efter parkeringsplats så att jag kunde ta med vår katt hem också. Det var inte det lättaste att hitta en dubbelparkering, än mindre någon som var ledig, men till slut hittade jag en. Strax efter 16 rullade jag hem med 2 av 3 djur från diverse veterinärbesök i Linköping. Produktiv dag!
 
Nu ska Busy ta det lite lugnt imorgon och övermorgon, men sen kan jag rida henne som vanligt. Bara hålla koll på henne så att hon inte får feber eller att såret börjar vätska sig. Sen ska jag plocka bort stygnen om 10 dagar.

Dressyrträning och veterinärdag

Hej på er! Idag är jag ledig från jobbet, men ingen rast eller vila för det inte. För idag har jag en riktig veterinärdag framför mig! Eller ja, den har egentligen redan börjat då jag kom hem för en stund sen efter att ha varit i Linköping och lämnat vår katt Nisse för kastration på Valla Djurklinik. Typiskt nog så visade det sig att det bara fanns en kula på plats, kommer inte ihåg vad veterinären sa att det hette, men det är i alla fall vad vi hästmänniskor kallar för klapphingst. Så istället för en smidig kastration som kostar några hundralappar så blir det istället en lite mer avancerad operation där de måste leta efter den andra kulan och som då istället kostar några tusenlappar. Så typiskt! Men men, det är bättre att få det gjort för det mår han bättre av. 
Klockan 13 ska jag sen vara på plats på Staby Gård hos Sofia Bengtsberg där Busy ska få träffa veterinär Axel Wallman som kommer från Mälarkliniken. Vad vi ska göra med henne återkommer jag om senare idag. I eftermiddag sedan, närmare bestämt klockan 16 ska jag åka tillbaka till Linköping igen för att hämta hem Nisse. Mycket farande blir det idag!
 
Hur som helst, igår var jag och Busy på dressyrträning för Sissi. Tråkigt nog fick vi åka själva då Fia hade fått några mystiska "bölder" på ryggen precis där sadeln ska ligga och hon ömmade ordentligt. Så Stina och Fia fick tyvärr stanna hemma. Detta gjorde att vi fick rida helt själva för Sissi istället och det är ju inte fy skam. 
Jag vet att jag ofta öser beröm över min häst och höjer henne till skyarna (vem gör inte det om sin häst?), men igår alltså WOW!
För det första så hade jag ett helt perfekt och jämnt stöd i handen, det är ju något jag jobbat på enda från första början och nu äntligen börjar vi hitta det. I och med det här nyfunna stödet så är det som om en hel värld öppnar sig - man kan göra en massa roliga rörelser och övningar som inte ens var att tänka på tidigare! Vi fick göra mycket övergångar, typ: arbetstrav - ökad trav - samlad trav - arbetstrav. Vi jobbade med öppnor där jag skulle driva på henne så att hon sträckte ut ordentligt i rörelsen. Även i galoppen jobbade vi med mycket övergångar, jag kunde samla henne så mycket så att vi kunde nosa på en början till arbetspiruetter. Vi testade att göra enkla byten och byten i språnget! Det första bytet i språnget var jättebra, hon behöll formen och gjorde ett helt rent byte precis när jag bad henne utan att springa iväg. Sen blir hon lite väl exalterad, men det löste vi med att göra nästa byte från en annan riktning. Hon var helt fantastisk och det var så kul att rida! Med en sån här början på dressyråret 2016 - hur kommer det då sluta? :)
 
Nöjd och svettig efter träningen!
 
Nu ska jag sätta fart igen! Stallet ska fixas och Busys ska ridas ut en sväng innan hon ska göras iordning inför veterinärbesöket. Hörs ikväll!