Sammanfattning av årets första tävlingshelg

Så var årets första tävlingshelg avklarad! Det var dressyr för hela slanten och vi prövade våra vingar i klasserna LA:1 och LA:3. Min målbild inför helgen var att komma hem med två färgglada rosetter - och det lyckades vi med! Så kul att vi kan vara med och fightas om placeringarna bland alla dressyrhästar, alla rörelser gick jättebra och var inga problem för oss. Det vi behöver jobba mer på är genomsläpplighet och avslappning, genom det kan vi höja sjuorna till åttor. 
Gårdagens LA:3 är jag nöjd med, det var lite spänt men det var absolut inga missar utan bara lite småsaker egentligen som till exempel att vara noga med rakriktningen på medellinjen och att verkligen kunna forma hästen i volter och i hörn. Vi måste även bli bättre på mellangångarterna, traven vet jag finns där, den kan absolut utvecklas men grunden finns där vi måste bara lära oss att plocka fram den inne på tävlingsbanan också. I mellangaloppen måste vi visa en tydligare skillnad och helgens domare ville även att den skulle vara rundare för att få högre poäng. Film från gårdagens dressyr kommer upp ikväll!
Imorgon ska vi träna dressyr för Sissi, det blir sista genrepet på dressyrfronten innan Tågarp, jag tänkte ta med mig protokollen från helgen så får Sissi titta på dem och komma med lite input. På onsdag blir det ingen hoppträning då Jill inte är hemma, utan då tänkte jag hoppa lite enkelt hemma istället. På torsdag ska jag och Busy ut på en härlig uteritt (hoppas på bra väder då!) eftersom jag slutar jobba kl 13 och på fredag ska vi till Gottlösa för att hoppa clearround. 
Jag måste även ta tag i tvättning, putsning och packning inför helgen. På lördag åker vi och på söndag har jag en preliminär starttid 09.31. Spännande!

Film från dagens dressyr

Idag var vi i Gottlösa där Väderstad Hästsportklubb arrangerade dressyrtävlingar. Jag hade sen starttid, startade 16:10 så jag hade en lugn och skön dag hemma först där jag hann med en hel del innan det var dags att göra iordning sakerna och Busy för att åka iväg. 
Busy kändes fin på framridningen, jag hittade en bra trav i henne men fick inte till några superlängningar. Sidvärtsrörelserna gjorde hon med lätthet och galoppen kändes bra den med. När jag skulle prova att rygga henne på framridningen så var det lite frågetecken från Busys sida, men det gick helt okej inne på banan sen ändå.
Jag startade först i klassen (LA:1) så jag fick ganska bra med tid inne på banan innan startsignal. Busy var stencool och tittade inte på något. Min plan var ju att galoppera mycket inne på banan för att få till en bra trav och det gjorde jag, fram till första halten i alla fall ;) 
Det var lite spänt, mellangångarterna var i princip obefintliga och i skritten var hon på gränsen att falla in i trav hela vägen. Men vi gjorde absolut inga missar, utan det var bara saker vi kan förbättra! Jag tänkte hela tiden på hur jag red mina vägar, försökte vara noga med dem för att plocka in poäng. Här är filmen från idag:
 
Imorgon startar jag en till klass, då är det LA:3 och då ska jag tänka på att 1. Våga rida mer! 2. Rida ännu bättre vägar. 3. Hålla ihop mina händer och räta upp mig mer. Vi rider för samma domare imorgon också så det känns bra. Håll tummarna för oss!

Dressyrträning igår - tävling i helgen!

Igår var vi i Gottlösa och tränade dressyr för Sissi. Busy var superfin genom hela passet, jag hade ett bra och jämnt stöd fram till handen och det fanns mycket power i henne. Jag fick fokusera på känslan när jag får till uppvisningstraven på henne, för att försöka få till den även inne på banan. Den här traven kommer fram efter galopparbetet så planen är att när jag kommer in på banan börjar galoppera direkt och visar henne runt i galopp istället för trav. För att sedan kunna bryta av och direkt hitta uppvisningstraven. 
Det jag arbetade med självmant under passet igår var att berömma henne mer. Jag måste bli bättre på det! På en hoppträning så kommer exempelvis en klapp på halsen så naturligt efter avslutad övning, men när man rider dressyr så faller det inte in lika naturligt för mig. Vet inte om det beror på att man sitter lite stelare och mer "fast" i sadeln då än i hoppningen. Hur som helst! Jag var noga med att efter varje övning som hon gjorde bra så fick hon muntligt beröm och en klapp på halsen. 
Jag tror att det är viktigt för henne, speciellt nu när det börjar bli ännu mer krav på henne, så att hon fortsätter tycka det är kul att jobba. En glad häst är en bra häst! 
Igår var vi rosa dagen till ära!
Annars så jobbade vi på att få loss bogarna på Busy och få henne att jobba ordentligt genom hela kroppen. Jill är på mig lite med det också; att rida mer framåt. Så de senaste dagarna nu så har jag tänkt mer framåt. Det har känts lite wild and crazy stundtals, men sen kommer hon loss och jobbar på ett helt annat sätt genom kroppen. Hoppas att vi kan visa något framsteg gällande det på morgondagens hoppträning!
 
I helgen är det i alla fall dressyrtävling som väntar. Jag rider LA:1 på lördagen och LA:3 på söndagen. Jag är supertaggad på tävling, det blir ju årets första, och jag har riktigt bra känsla inför helgen! Kan det bli två rosetter mån tro? Jag ska rida för det i alla fall!
Förresten så är det faktiskt Busys födelsedag idag, hela 6 år blir hon. Grattis till min älskling! När hon föddes för 6 år sedan så var det kallt och hur mycket snö som helst, så hon fick vara inne första veckan och sen fick hon komma ut i ett minitäcke. Så söt!
Mini Busy.
Idag ska Busy bara skrittas ut en sväng och imorgon är det som sagt hoppträning, då följer även Stina och Fia med så det blir kul! Det här blev ett rörigt inlägg känner jag men så får det va. Återkommer med rapport från hoppträningen imorgon eller på torsdag!