Vinterbilder

Idag har Busy och jag varit ute på en promenad. Vi passade även på att fota lite.
De andra hästarna hamnade också på bild.
Och Vitnos också.
 

Busy har en lillebror!

Läget för Busy är oförändrat sedan igår, fortfarande varm och lite svullen. Så hon fick stå inne idag.
När jag hade släppt ut de andra hästarna, så tog jag ut Busy i spolspiltan så fick hon stå på kylning en kvart medan jag mockade och gjorde iordning hennes box. Sedan lindande jag på henne igen innan hon fick gå in i boxen. Busy var mindre glad över att behöva vara inne själv idag, men hon får bita ihop. Är det en vrickning måste hon hålla sig stilla. Jag vet när Success "Östen" Keys gick vrickade sig i hagen, det var väldigt illa visserligen, men han var tvungen att ha boxvila i 3 veckor :/ Hoppas verkligen inte att det är så nu!
 
Men, till något roligare! Igår när jag surfade runt lite så upptäckte jag till min stora glädje att Busy har fått en lillebror under förra året! Jag var inne på Blup och sökte på Busys mamma Damina och såg då att hon nu hade tre avkommor registrerade. Tillskottet heter Ponce de León, han är efter Corriendo Tau (Corlensky G) - Dammen. Han föddes mörkbrun men han blir skimmel! Vi som aldrig trodde att Damina kunde få något annat än bruna avkommor. Busys storebror, Tu M'aime eller Tummen som han kallas av sin ägare Louise, är ju brun. Han har en vit kota och om jag inte minns helt fel så tror jag att han har något litet vitt strå i pannan också. Men hans pappa Marwin är ju kolsvart, med bläs, helstrumpor OCH en vit fläck under magen. Jag menar något mer vitt kunde det väl blivit!? Och Busy då, hon är mörkbrun med en liten, liten stjärn i pannan och en balle på vänster bak som är vit. Och hennes pappa är helvit!
Damina själv är helbrun, hon har inte ett vitt strå någonstans. Men nu hände det, Corriendo Tau är skimmel och tydligen hade han väldigt starka skimmel-anlag för att det äntligen skulle bli något annat än en brun häst till. Jag klagar inte över min mörkbruna skönhet. Men jag kommer ihåg så väl hur mycket jag först önskade mig en svart hingstunge med vitt i huvudet och inga vita ben och sen när det var Busys tur att komma till världen då ville jag så gärna ha en skimmel. Det blir inte alltid som man har tänkt sig :)
 
Tummen och Louise från Nationaldagstävlingarna på Strömsholm 2014.
 Marwin
 Business x
 
 Corriendo Tau
 
Men här är han nu, den lilla skimmelpojken, som är Busys och Tummens lillebror:
Och dessutom är han till salu! Så vill ni ha en riktigt fin liten häst med, vad jag gissar att även han har, ett riktigt bra psyke, så har ni en HÄR!

Ingen hoppträning

I tisdags var vi och tränade dressyr för Sissi, jag och Stina, på våra fina hästar. Det var riktigt jobbigt, som värsta träningspasset på gymmet. Jag har fortfarande träningsvärk! Men det var väldigt nyttigt och givande som alltid. Vi gjorde en hel del tempoväxlingar, skänkelvikningar, öppnor och lite förvänd galopp. Busy var riktigt fin! Men jag måste fortsätta jobba med att få ännu mer stöd i handen och även kunna få henne att ta ut steget mer när jag ber om det. Sissi tyckte att vi skulle satsa på att kunna starta en LA dressyr i år.
 
Och jag måste trampa ner mina förbaskade hälar..
Igår skrittade jag ut Busy på kvällen i en timme ca, tänkte att det kunde vara bra på dagen mitt emellan två träningar. För idag skulle vi ha hopptränat för Nina. Glad och förväntansfull gick jag ut till stallet och började packa in grejer i transporten och sedan börja göra iordning Busy. Men jag märkte ganska snart att det inte stod helt rätt till med Busy. Hon stod och vilade och lyfte på höger bakben om vartannat, så jag kände på det och märkte då genast att hon var väldigt varm från hasen och ner. Dessutom ömmade hon en del när jag kände på benet. Jag tog fram longerlinan och gick ner till ridhuset med henne. Det räckte med att se henne ett varv i trav för att se att hon inte gick rent. Bara att ställa in dagens hoppträning och ställa henne på kylning i spolspiltan.
 
Det var väldigt långtråkigt tyckte Busy.

Så efter 20 minuters kylning av benet, masserade jag in arnika och la om benet med back on track padd. Sedan blev det lite pyssel, så som borstning, godis och pälsglans i svansen och så lite extra halm i boxen. Imorgon får hon stå inne och jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt!