Film från helgens dressyrtävling!

Här kommer filmen från helgens dressyrtävling. Detta var alltså vår först riktiga dressyrstart och det var LB:1 vi red. Det var långt ifrån vår bästa ritt och bästa resultat, men så är det ju ibland. Vi fick inte till framridningen så bra, vilket är helt mitt fel. Inne på banan sedan hade jag ingen vidare känsla, även om det ser bra ut på filmen, för Busy sköter sig väldigt bra. Dock får vi en rejäl miss i andra galoppen. Det är dessutom det varv hon gör bäst galoppfattningar i, men nu brast det i kommunikation och hon slängtravade in i fel galopp innan jag fick till det. Våra halter var inte de bästa heller, men det som framförallt drog ner betyget är hennes motsträvighet vid avsaktningar. Hon är väldigt svår med det, så fort man gör en halvhalt så sätter hon upp huvudet i vädret. Jag jobbar stenhårt på det och är väldigt konsekvent med det, men det krävs mycket mer jobb. Igångsättningar är inga problem, där kan hon behålla formen och göra en korrekt igångsättning. Men som sagt, avsaktningarna är svårare. Bara att träna vidare!
Det positiva var att vi fick många sjuor ändå, hälften av punkterna i programmet belönades vi med 7or dessutom fick vi 7a på gångarterna, kul! Som slutkommentar fick jag; "trevlig uppvisning på trevlig häst, ofta mot handen i övergångarna, mjukt ridet."
Som sagt, det negativa/konstruktiva där visste jag ju redan om. Nu är det bara att träna vidare för att göra ännu bättre resultat under nästa säsong! Detta var mest en koll för att se hur hon ligger till bedömnings- och resultatmässigt i vanlig dressyr. Och med tanke på den stora galoppmissen, som vi i vanliga fall inte brukar ha, så tycker jag att procenten inte var så pjåkig trots allt (63,45%) och det står sig ganska bra i fälttävlansdressyren.
 
 
 
 
 

Många timmar i stallet blir det

Undra hur många timmar i stallet jag har spenderat under hela mitt liv egentligen? En fjärdedel av mitt liv, minst, eller ja, räknar man med alla timmar på tävlingar så är det väl nästan halva mitt liv :)
Igår blev det ytterligare några timmar i stallet, sent blev det också. Jag jobbade heldag i Linköping igår, 8-16.30 och var hemma en knapp timme senare. Jag bytte om och åt några mackor och var sedan ute i stallet strax innan 18. På schemat stod:
  •  Fixa stallet (mocka 4 boxar, halma, lägga in hö, göra iordning foder, fylla vatten och sopa)
  • Ta in hästarna.
  • Klippa Busy.
  • Rida Busy.
  • Bada Busy.
  • Fodra och släcka.
Som ni säkert förstår så tog allt detta några timmar. Det tog 4,5 timme sammanlagt. Men nu är Busy klippt (för andra gången denna höst/vinter) och redo att visa upp sig på dressyrbanan på söndag. Hon var fin att rida, hade väldigt mycket stöd i handen i början, tyvärr blir det sämre ju längre man rider.. Hon får bara mer energi och blir bara mer uppe i varv ju mer man rider, även fast hon egentligen är trött. Knas-hästen <3
 
Nyklippta Busy!

Ikväll är det hoppträning, ska bli kul. Veckans höjdpunkt! Imorgon fredag är det vilodag för Busy, på lördag blir det finslipning på dressyrprogrammet och på söndag är det TÄVLING! 
 
Bild från 4-års Championatet i Flyinge i september.
 
 
 
 

Film från hoppträning

Det blev hoppträning i alla fall! Tur att man har snälla vänner (Stina) som lånar ut sina vinterutrustade bilar. Hoppträningen gick väldigt bra, jag var väldigt nöjd med min egna insats framförallt. Härlig känsla! Busy var givetvis också duktig, min lilla stjärna!