Lycka!!

Hej!
Jag inleder med att säga att jag vet att jag är kass på att blogga regelbundet men som det har varit fram tills nu hade alla inlägg sett likadana ut och det hade blivit ganska tråkigt att läsa.
 
Jag börjar med en liten uppdatering om Fia, för ca 5 veckor sedan var hon på återbesök på kliniken för att se att allt gick åt rätt håll. När jag kom till kliniken hade jag hållit igång och skrittat henne i 40min om dagen i 2 veckor. Det vi gjorde på kliniken var att kolla hur hon rörde sig både på rakt spår men även på volt. Vi gjorde även en böjning högt och lågt på benet för att se att det inte fanns någon reaktion. Hon var helt utan reaktion och rörde sig obehindrat.
Det var en skön känsla att se henne på volten, hon såg så pigg och fräsch ut, travade bättre än någonsin.
 
Tillsammans med veterinären har vi gjort upp en långsiktig plan på ett "ridschema" så att jag på bästa sett kan träna och stärka upp henne så hon kommer bli helt återställd och hålla i framtiden.
 
 
 
För 1 vecka sedan var vi på återbesök igen och ultraljudade då skadan, innan besöket hade jag travat på henne i 1 vecka. Ultraljudet visade att det fortfarande fanns en skada och den hade blivit något bättre, vilket betydde att hon tål den belastning jag utsatt henne för. Jag skulle fortsätta enligt planen och öka på belastningen mer och mer vecka för vecka. Hon kommer bli helt bra om jag bara låter det ta tid att läka och bygger upp henne långsamt.
Om allt fortsätter som det gör nu, hon fortsätter att stärka sig och skadan fortsätter läka så behöver vi inte åka tillbaka fören om 3 månader på en sista ultraljudskoll innan hon börjar träna dressyr och hoppa på riktigt.
 
Efter besöket beslutade vi att det var dags för henne att få gå i en större hage tillsammans med sin allra bästa vän, Busy.
Fia är just nu världens lyckligaste efter att ha gått i liten hage utan sin vän sedan midsommardagen.
 
 

Framtiden ser mycket ljus ut och vi satsar med att vara tillbaka på tävlingsbanorna nästa år.
Då får hon även sällskap av våran lilla 3 åring, Tian. Som inte är så liten längre utan har växt till sig ordentligt på sitt 4 månader långa sommarbete.
Vi tog in honom veckan efter vi kom hem från breeders med Johanna och Busy, så han är på plats i Sjöhagen för att lära sig bli en riktig fälttävlans häst. Jag har bara just börjat rida på honom där jag slutade i våras så jag kommer hålla er uppdaterade under hösten/ vintern.
// Stina
 
 
 
 

Planeringen för resten av året

Busy har nu som sagt en välförtjänt vila i en månad och det är en hel-vila. Hon ska med andra ord bara gå i hagen och bli lite ompysslad och bara få vara häst. Så i mitten av oktober kommer hon att sättas igång igen. Då blir det även lite klippning tror jag för hon kommer troligtvis dra på sig en hel del päls nu när det börjar bli lite kyligare.
När hon är igångsatt så börjar vi rulla igång med träningarna igen och förbereder oss för de kommande tävlingar i höst/vinter. Det här är de tävlingar jag tänkt:
 
  • 16 nov dressyr, Linköpings Fältrittklubb, LB:1
  • 6 dec hoppning, Mantorp, 90 och 1m

Det ska bli jättekul att tävla i lite annat än bara fälttävlan, det blir lite omväxling samtidigt som det är bra träning inför nästa års fälttävlanssäsong.

Med andra ord blir det ganska lugnt året ut för Busy. Över jul och nyår kommer hon få ytterligare en vila innan vi drar igång arbetet inför tävlingssäsongen 2015. Så spännande!
 

Filmer från helgen!

 Här kommer filmerna från helgen. Tackar Carl för att han har ställt upp och filmat så bra!
 
Gångartsprovet  
 
Hopprovet  
 
Terrängprovet