Björn Borg SG

Det är ju inte bara Busy, Fia och Tian som finns här i Sjöhagen. Här finns ju också den framtida stjärnan Björn Borg SG, till vardags kallad Björne. Om ni har missat historien om hur Björne kom till oss så kan ni läsa om den HÄR! 
 
Björne är en ettårig, snart tvåårig, hingst efter den numera avlidne hopphingsten Canvas Plus. Björnes pappa Canvas Plus blev bara 6 år gammal och han starta upp till 125. Väldigt sorgligt på en sån fin häst. I och med hans unga ålder så hann han inte betäcka så mycket, endast 52 betäckingar under 2013 vilket resulterade i 33 listade avkommor under 2014. Detta gör det hela betydligt mer spännande då kullen är så pass liten och det kommer troligtvis inte bli några fler kullar (tror ej det finns någon fryst semin kvar efter honom). Det ska bli spännande att se hur dessa hästar utvecklas! Här nedan ser ni Canvas Plus siffror från Blup.
Och här kommer en film på honom:
På söndag tänkte jag att Björne skulle få löshoppa sig lite igen, det var ett tag sen nu. Jag tänkte även börja introducera longering (i grimma än så länge) för honom och sedan en liten bit in i nästa år så ska han börja vänjas vid träns och sadel.
En lurvig Björne under förra vintern.

Kommentera inlägget här :